Znanja koja će biti obrađena tokom ove jedinstvene Škole zasigurno će uvelike pomoći svakom mladom polazniku da se snađe u prirodi te da zna kako postupiti u mogućoj situaciji preživljavanja ili onoj opasnoj po život. Isto tako, u ovim radionicama daje se veliki značaj izučavanju starih izvornih znanja i vještina, onih koje su omogućile preživljavanje našim pradjedovima na našim prostorima. Program je obogaćen i upoznavanjem prirodnog svijeta u njegovoj cjelovitosti s ciljem vrednovanja njegove raznolikosti, jer samo tko poznaje može i cijeniti.

Svaki polaznik ove Škole, kroz praktične radionice po principu isprobaj da naučiš, postati će tako ponositi čuvar temelja naše tradicije i prirodnih vrijednosti, te će razviti još kvalitetniju svjesnost o sebi, ali i o pripadnosti grupi putem timskog rada kojem se pridaje ogroman značaj tokom svih aktivnosti.

Uz različite uvelike isprobane efikasne individualni pristupe, radi se na poticanju pozitivnih karakterijalnih osobina svakog polaznika djeca doživljavaju veliku promjenu, sigurniji su sebe i pravila, ospobljeni za kvalitetni timski rad i svjesni su da u životu ako si daju truda ispred njih ne postoji nikakvih limita.

Uputiti djecu i mlade na vrijednosti tla po kojem hodaju, ukazati im na raznolikost života sa kojim se na tom putu susreću, osvjestiti na zajedništvo sa velikim duhom prirode i podučiti ih da ako žele to i mogu, zasigurno je učenje vrijedno življenja. 🐾

BOSONOGI, U CIJELOSTI I ZAUVIJEK BESPLATNI!!!

Bosonogi su u cijelosti besplatni, ne zato što ne vrijede već zato što nema tih para koje mogu ono što Bosonogi daju platiti.

Radi edukacije o razmijeni, valorizaciji te radi unapređenja Škole Bosonogih te zbog vaših učestalih sugestija predlažem sljedeći vidi razmjene putem donacija pa da nemate osjećaj dugovanja.

Ja dajem svoje profesionalno znanje i vrijeme na individualnom i timskom rastu djece garantirajući rezultate putem ove jedinstvene životne škole, Škole preživljavanja i pustolovine u prirodi Bosonogi.

Vi roditelji možete uzvratiti u vidu novčane donacije. Novčanu donaciju Bosonogi stavljaju u zajedničku kasu i kad skupe dovoljan iznos glasanjem odlučili hoće li isto utrošiti u vlastitu opremu ili neki izlet.

Novac koji daješ za svoje dijete, vrača se tvojem djetetu 🐾