Postani Bosonogi i ti!

JEDNOM Bosonogi, Bosonogi ZAUVIJEK

Bosonogi su jedno desetljeće u cijelosti bili besplatni, ne zato što malo vrijede već naprotiv!

U svom dosadašnjem radu polučeni su izvanredno pozitivni rezultati u oblikovanju mladog naraštaja. Zadovoljstvo roditelja je iskazano i učestalom sugestijom da se ova Škola preživljavanja, pustolovine i prirode naplaćuje, tim više što je voditelj viši instruktor preživljavanja s certifikatom i velikim iskustvom u toj domeni.

ULOG U BUDUĆNOST IMA SVOJU CIJENU ALI NJEGOVA VRIJEDNOST JE BESKRAJNA

TRENINzi

Svaki petak od 17 do 20 satimjesečno 4 treninga (totalno 12 sati)

TRENINzi s PUSTOLOVINom*

Svaki petak od 17 do subote 12hmjesečno 4 treninga - pustolovine sa spavanjem (totalno 76 sati)

Treninzi i pustolovine se odvijaju tijekom cijele godine uz moguću ljetnu - zimsku stanku aktivnosti po dogovoru. Treninzi i pustolovine mogu se odvijati na različitim lokacijama o kojima će roditelji biti pravovaljano obaviješteni.

Znanja koja će biti obrađena tokom ove jedinstvene Škole zasigurno će uvelike pomoći svakom mladom polazniku da se snađe u prirodi te da zna kako postupiti u mogućoj situaciji preživljavanja ili onoj po život opasnoj. Isto tako, u svim radionicama daje se veliki značaj izučavanju starih izvornih znanja i vještina, onih koje su omogućile preživljavanje našim pradjedovima na ovim prostorima. Program je obogaćen i upoznavanjem flore i faune našeg podneblja i s ciljem vrednovanja njegove raznolikosti, jer samo tko poznaje on može i cijeniti.

Svaki polaznik ove Škole, kroz praktične radionice po principu isprobaj da naučiš, postati će mali čuvar temelja naše tradicije i prirodnih vrijednosti, te će razviti još kvalitetniju svjesnost o sebi, ali i o pripadnosti grupi putem timskog rada i lideršipa kojem se pridaje veliki značaj tokom svih aktivnosti Bosonogih.

Uz individualni pristup svakom sudioniku, radi se na poticanju pozitivnih karakterijalnih osobina, te tako sudfionici doživljavaju velike promjene; sigurniji su u sebe, poštuju pravila, ospobljeni su za timski rad i uvelike osvješteni da u životu ako si daju truda, ponajviše u zajedništvu za njih ne postoji limit. 

Uputiti djecu i mlade kroz pustolovinu na vrijednosti tla po kojem hodaju, ukazati im na raznolikost života s kojim se na tom putu susreću, osvjestiti na zajedništvo s velikim duhom prirode i podučiti ih da ako žele to i mogu. To je osnovni cilj učenja ove jedinstvene ŽIVOTNE ŠKOLE!

jesTE li znaLI da bosonogi imaju nultu toleranciju na agresivno ponašanje?

U Bosonogima strogo je zabranjen bilo koji vid agresivnog ponašanja, nasilja, vrijeđanja i psovanja. Bosonogi su braća iz šume, koja se uzajamno uvažava, poštuje i uvijek pomaže, u njima vlada sklad i timski rad. Mi se treniramo da spasimo naše i tuđe živote, ne da ih oduzmemo poput vojske, lovaca ili drugih. Bosonogi poštuju sva živa bića, ono što ubiju to moraju pojesti.