Tko su Bosonogi?

SlikE govore više od mnogo riječi

Pričali su o Bosonogima

O Bosonogima svi znaju i o njima se često priča, mnogi su i ljubomorni jer oni su brdo puta izašli i u razne medije poput: HRT, RTL, Nova TV, VTV Varazdin, Glas Istre, Novi List, List Opatija, Radio Istra, HRT Pula, Radio Giardini, Totalni Radio, a HRT dokumentarac je prikazan 100 puta na više od 9 javnih televizija Europe, Bliskog i Dalekog Istoka.

Boris Stermotić

Osnivač, voditelj Bosonogih

Boris Stermotić, osnivač i glavni instruktor ExtremeSurvive™ Survival Adventure Outdoor-a, Prve Hrvatske Škole Preživljavanja. Zbog velike strasti prema prirodi i pustolovini, Boris je godinama proučavao tehnike preživljavanja te radio kod poznatih organizacija diljem Europe, uključujući Avventura Team (AICS) i Federazione Italiana Survival Sportivo e sperimentale (FISSS).

Boris je certificirani stručnjak za preživljavanje, s dodatnim certifikatima iz područja brdskog biciklizma, ronjenja na dah i spašavanja na moru. On je nosioc i počasne titule od strane SIWA Survival Instructors World Association iz Kalifornije.

No, njegova ogromna ljubav prema prirodi ide dalje. On je također osnivač Foruma Preživljavanja, najveće outdoor zajednice u regiji koja bilježi preko milijun posjeta svake godine. Također je autor prvog besplatnog pustolovnog kluba na svijetu, Čopora, te najprirodnijeg kreda ikad, Naturalis i više udruga, organizacija i projekata u segmentu preživljavanja, pustolovine i prirodnog.

Borisovo stručno znanje i strast prema preživljavanju naveli su ga do dizajna i ultimate alat za preživljavanje, Survival Kukri, koji proizvodi FKMD Italy i distribuira kao vrhunski alat za preživljavanje diljem svijeta.

Njegov životni moto, "mi ne nasljeđujemo ovu zemlju od svojih predaka, mi je samo posuđujemo od svoje djece" naveli su ga da pokrene i prvu školu preživljavanja, pustolovine i prirode za djecu u Europi, Bosonogi koja je do sada odgojila više generacija i više stotina djece u istom prirodnom duhu.

Bosonogi, sve drugo je igra!

jesTE li znaLI da bosonogi DAJU ZAKLETVU PRIRODi?

"Zemlja po kojoj hodam, ti si moj prijatelj ti mene čuvaš, ja tebe čuvam." Bosonogi žive u skladu s majkom prirodom, znajući da su istu samo dobili na poklon od predaka, te je moraju vratiti svojim potomcima. Preziremo devastaciju i ispaćivanje prirode protiv kojih se borimo. Bosonogi često organiziraju ekološke akcije sanacije i očuvanja njihovog doma, prirode. Svi najsposobniji Bosonogi, s vremenom postaju i Instruktori Bosonogih tj. preživljavanja u prirodi.