Bosonogi, Jedinstveni!

Info Stranica aktivnosti pustolovnog kampA 

ULOG U BUDUĆNOST I PUSTOLOVNO DJETINSTVO IMA SVOJU CIJENU, ALI NJEGOVA VRIJEDNOST JE BESKRAJNA!

Pustolovni Kamp Bosonogi su skoro desetljeće u potpunosti bili besplatni. To ne znači da nisu vrijedni, naprotiv, ono što nude teško se može ocijeniti novcem. Njihov dosadašnji rad je doveo do izvanrednih rezultata u oblikovanju mladog naraštaja. Roditelji su izrazili izuzetno zadovoljstvo i često su predlagali da se ova jedinstvena životna Škola naplaćuje. U nastavku su predstavljene razne aktivnosti i kvote, tako da svako dijete može iskusiti čari Bosonogih.

Treninzi!

🏹Treninzi!

Tri puta mjesečno, petak od 17 do 21h!Treninzi tijekom školske godine, mjesečno 3 tematska treninga u okolici Pule (mjesečno 12 sati / 2.90€ po satu)‼️ Aktivnost prikladna za djecu i mlade od 7 do 15 godina. Obavezna minimalna oprema: naglavna baterija, pola litre vode, ruksak, prikladna odječa i obuća  i nešto za pojesti.
Radi termina vidi dolje na kalendaru. Pristupnicu je potrebno ispuniti samo jednom, ona traje zauvijek i obnavlja se ponovom uplatom.. Detalji o načinu uplate nalaze se na dnu modula pristupnice

🏹Trening!

1 trening, petak od 17 do 21h!Treninzi tijekom školske godine, 1 tematski treninga u okolici Pule (4 sati / 3.00€ po satu)


‼️ Aktivnost prikladna za djecu i mlade od 7 do 15 godina. Obavezna minimalna oprema: naglavna baterija, pola litre vode, ruksak, prikladna odječa i obuća  i nešto za pojesti.
Radi termina vidi dolje na kalendaru. Pristupnicu je potrebno ispuniti samo jednom, ona traje zauvijek i obnavlja se ponovom uplatom.. Detalji o načinu uplate nalaze se na dnu modula pristupnice. 

Pustolovni kampovi!


🏹Treninzi s pustolovinom!

3 puta mjesečno, petak od 17 do subote u 12h!Pustolovni kamp tijekom školske godine, mjesečno 3 tematska treninga sa spavanjem u okolici Pule, (mjesečno 57 sati / samo 1.00 po satu)‼️ Aktivnost prikladna za djecu i mlade od 7 do 15 godina. Obavezna minimalna oprema: vreća za spavanje, hammock, cerada u slučaju kiše, naglavna baterija, dvije litre vode, ruksak, prikladna odječa i obuća i nešto za pojesti.
Radi termina vidi dolje na kalendaru. Pristupnicu je potrebno ispuniti samo jednom, ona traje zauvijek i obnavlja se ponovom uplatom. U ovu aktivnost uključen je tematski trening od tri sata. Detalji o načinu uplate nalaze se na dnu modula pristupnice. 

🏹Trening s pustolovinom!

1 trening s pustolovinom, petak od 17 do subote u 12h!Pustolovni kamp tijekom školske godine, 1 trening sa spavanjem u okolici Pule (19 sati / samo 1.30€ po satu)


‼️ Aktivnost prikladna za djecu i mlade od 7 do 15 godina. Obavezna minimalna oprema: vreća za spavanje, hammock, cerada u slučaju kiše, naglavna baterija, dvije litre vode, ruksak, prikladna odječa i obuća i nešto za pojesti.
Pristupnicu je potrebno ispuniti samo jednom, ona traje zauvijek i obnavlja se ponovom uplatom. U ovu aktivnost uključen je tematski trening od tri sata. Detalji o načinu uplate nalaze se na dnu modula pristupnice. 

🏹TOTALKA!

Mjesečno 3 treninga s pustolovinom +1 velika pustolovina!Pustolovni kamp tijekom školske godine, mjesečno 3 tematska treninga sa spavanjem u okolici Pule + 1 tematska velika pustolovina u Istri vlakom sa spavanjem krajem mjeseca (mjesečno 81 sati / samo 0.90€ po satu)‼️ Aktivnost prikladna za djecu i mlade od 7 do 15 godina. Obavezna minimalna oprema: vreća za spavanje, hammock, cerada u slučaju kiše, naglavna baterija, dvije litre vode, ruksak, prikladna odječa i obuća i nešto za pojesti.
Radi termina vidi dolje na kalendaru. Pristupnicu je potrebno ispuniti samo jednom, ona traje zauvijek i obnavlja se ponovom uplatom. Detalji o načinu uplate nalaze se na dnu modula pristupnice. 

🦀Pustolovni Kamp Gnjurac!

Svakog ljeta, od 07 do 17 sati!Ljetni dnevni pustolovni kamp tijekom ljetnih praznika, tematski turnusi (40 sati po turnusu - tjednu / 3.25€ po satu)


‼️ Aktivnost prikladna za djecu i mlade od 7 do 15 godina. Obavezna minimalna oprema: Maska, disalica i peraje (ne maska "puno lice"), vodo-nepropusna torba (min. 5lt) link, hammock (viseća ležaljka), hlačice, T-shirt, kapa, kupaći i zaštita za sunce, boca za litru tekućine (široko grlo), tenisice pogodne za hodanje po obali.Radi više detalja:.gnjurac.org 
Po potrebi prihvat na autobusnoj, željezničkoj ili aerodromu djece koja žive van Pule od strane organizatora.Radi termina vidi dolje na kalendaru. Pristupnica se ispunjava za cijelo ljeto jednom, uz odabir turnusa. Detalji o načinu uplate nalaze se na dnu modula pristupnice. 

pustolovine!

Velika Pustolovina!

Jednom na mjesec, petak od 17 do subote u 17h!Pustolovni kamp tijekom školske godine, 1 velika tematska pustolovina u Istri vlakom sa spavanjem (krajem mjeseca, svaka pustolovina traje 24 sati / 2.00€ po satu)‼️ Aktivnost prikladna za djecu i mlade od 7 do 15 godina. Obavezna minimalna oprema: vreća za spavanje, hammock, cerada u slučaju kiše, naglavna baterija, dvije litre vode, ruksak, prikladna odječa i obuća i nešto za pojesti.
Po potrebi prihvat na autobusnoj, željezničkoj ili aerodromu djece koja žive van Pule od strane organizatora.Radi termina vidi dolje na kalendaru. Rezervaciju je potrebno ispuniti za svaku pustolovinu. Sudjelovanje u pustolovini ne zahtijeva upis na Treninge Bosonogi. Detalji o načinu uplate nalaze se na dnu modula rezervacije. 

Specijalizacije!

🔥Edukacija Instruktora!

mjesečne Edukacije!Tijekom školske godine, 1-2 edukacije instruktora u okolici Pule mjesečno (4 - 8 sati / 0€ po satu)
‼️ Aktivnost namjenjene samo Instruktorima BosonogihObavezna minimalna oprema: survival kit, naglavna baterija, litra vode, nož, radio stanica, ruksak, prikladna odječa i obuća i nešto za pojesti.

🔥ŠkolA Specijalizacije!

Periodična Škola!Tijekom školske godine, periodična škola specijalizacije u okolici Pule (10-20 sati / 0€ po satu)
‼️ Aktivnost namjenjene "talentiranim" Bosonogima u pojedinoj domeniObavezna minimalna oprema: specifična oprema, litra vode, prikladna odječa i obuća i nešto za pojesti.

Kalendar najava aktivnosti!

Radi detalja klik na pojedinu aktivnost; ⛺Pustolovina, 🏹Trening ili 🦀Kamp
Znanja koja će biti obrađena tokom treninga i pustolovina ovog jedinstvenog kampa -  škole, zasigurno će uvelike pomoći svakom mladom polazniku da se snađe u prirodi (i ne samo njoj) te da zna kako postupiti u mogućoj situaciji preživljavanja ili onoj po život opasnoj. Isto tako, u svim radionicama daje se veliki značaj izučavanju starih izvornih znanja i vještina, onih koje su omogućile preživljavanje našim pradjedovima na ovim prostorima. Program je obogaćen i upoznavanjem flore i faune našeg podneblja i s ciljem vrednovanja njegove raznolikosti, jer samo tko poznaje on može i cijeniti.Svaki polaznik mcjelogodišnjeg pustolovnog kampa, kroz praktične radionice po principu isprobaj da naučiš, postati će mali čuvar temelja naše tradicije i prirodnih vrijednosti, te će razviti još kvalitetniju svjesnost o sebi, ali i o pripadnosti grupi putem timskog rada i lideršipa kojem se pridaje veliki značaj tokom svih aktivnosti Bosonogih.Uz individualni pristup svakom sudioniku, radi se na poticanju pozitivnih karakterijalnih osobina, te tako sudionici doživljavaju velike promjene; sigurniji su u sebe, poštuju pravila, ospobljeni su za timski rad i uvelike osvješteni da u životu ako si daju truda, ponajviše u zajedništvu za njih ne postoji limit. Uputiti djecu i mlade kroz pustolovinu na vrijednosti tla po kojem hodaju, ukazati im na raznolikost života s kojim se na tom putu susreću, osvjestiti na zajedništvo s velikim duhom prirode i podučiti ih da ako žele to i mogu te ih uvesti u istinsko pustolovno djetinstvo., to je osnovni cilj učenja ove jedinstvene životne škole!

jesTE li znaLI da bosonogi imaju nultu toleranciju na agresivno ponašanje?

U Bosonogima strogo je zabranjen bilo koji vid agresivnog ponašanja, nasilja, vrijeđanja i psovanja. Bosonogi su braća iz šume, koja se uzajamno uvažava, poštuje i uvijek pomaže, u njima vlada sklad i timski rad jer oni su jedna velika šumska porodica. Mi se treniramo da spasimo naše i tuđe živote, ne da ih oduzmemo poput vojske, lovaca ili drugih. U Bosonogima nema kažnjavanja, oni poštuju sva živa bića, ono što ubiju to moraju pojesti. U Bosonogima se jako radi na bratstvu tj. pravom prijateljstvu. Svi Bosonogi postaju si dobri prijatelji za cijeli život. 

Bosonogi kroz sve svoje aktivnosti potiču emotivno pustolovno djetinjstvo, "bratstvo" i timski rad, njeguju prirodnost, jačaju samopouzdanje, razvijaju liderstvo, ustrajanost, ambicijoznost i sposobnost primjene teoretskog znanja u kriznim situacijama.