Bosonogi, neprocijenjivi

ULOG U BUDUĆNOST IMA SVOJU CIJENU, ALI NJEGOVA VRIJEDNOST JE BESKRAJNA

Bosonogi su jedno desetljeće u cijelosti bili besplatni, ne zato što malo vrijede već naprotiv!

U svom dosadašnjem radu polučeni su izvanredno pozitivni rezultati u oblikovanju mladog naraštaja. Zadovoljstvo roditelja je iskazano i učestalom sugestijom da se ova Škola preživljavanja, pustolovine i prirode naplaćuje, tim više što je voditelj viši instruktor preživljavanja s certifikatom i velikim iskustvom u toj domeni.

Bosonogi su pogodni za djecu i mlade od 5 do 18 godina.

TRENINzi!

Svaki petak od 17 do 20 satimjesečno 4 treninga (totalno 12 sati)
QR radi uplate treninga: 
ERSTE BANK - BORIS STERMOTICHIBAN: HR1724020063212180039SWIFT: ESBCHR22

PUSTOLOVINE!

Svaki petak od 17 do subote 12hmjesečno 4 pustolovina sa spavanjem (totalno 76 sati)
QR radi uplate pustolovine
ERSTE BANK - BORIS STERMOTICHIBAN: HR1724020063212180039SWIFT: ESBCHR22
Prilikom uplate bavezno pod napomenom navesti ime i prezime Bosonogog. Rok za uplatu treninga za tekući mjesec je do 15. u mjesecu. Treninzi i pustolovine se odvijaju tijekom cijele godine uz moguću mjesečnu stanku aktivnosti po dogovoru. Treninzi i pustolovine mogu se odvijati na različitim lokacijama u okolici Pule o kojima će roditelji biti pravovaljano obaviješteni.
Molimo vas da ako niste, da obavezno ispunite pristupnicu za novog Bosonogog. 

Znanja koja će biti obrađena tokom ove jedinstvene Škole zasigurno će uvelike pomoći svakom mladom polazniku da se snađe u prirodi (i ne samo njoj) te da zna kako postupiti u mogućoj situaciji preživljavanja ili onoj po život opasnoj. Isto tako, u svim radionicama daje se veliki značaj izučavanju starih izvornih znanja i vještina, onih koje su omogućile preživljavanje našim pradjedovima na ovim prostorima. Program je obogaćen i upoznavanjem flore i faune našeg podneblja i s ciljem vrednovanja njegove raznolikosti, jer samo tko poznaje on može i cijeniti.

Svaki polaznik ove Škole, kroz praktične radionice po principu isprobaj da naučiš, postati će mali čuvar temelja naše tradicije i prirodnih vrijednosti, te će razviti još kvalitetniju svjesnost o sebi, ali i o pripadnosti grupi putem timskog rada i lideršipa kojem se pridaje veliki značaj tokom svih aktivnosti Bosonogih.

Uz individualni pristup svakom sudioniku, radi se na poticanju pozitivnih karakterijalnih osobina, te tako sudfionici doživljavaju velike promjene; sigurniji su u sebe, poštuju pravila, ospobljeni su za timski rad i uvelike osvješteni da u životu ako si daju truda, ponajviše u zajedništvu za njih ne postoji limit. 

Uputiti djecu i mlade kroz pustolovinu na vrijednosti tla po kojem hodaju, ukazati im na raznolikost života s kojim se na tom putu susreću, osvjestiti na zajedništvo s velikim duhom prirode i podučiti ih da ako žele to i mogu. To je osnovni cilj učenja ove jedinstvene životne škole!

jesTE li znaLI da bosonogi imaju nultu toleranciju na agresivno ponašanje?

U Bosonogima strogo je zabranjen bilo koji vid agresivnog ponašanja, nasilja, vrijeđanja i psovanja. Bosonogi su braća iz šume, koja se uzajamno uvažava, poštuje i uvijek pomaže, u njima vlada sklad i timski rad jer oni su jedna velika šumska porodica. Mi se treniramo da spasimo naše i tuđe živote, ne da ih oduzmemo poput vojske, lovaca ili drugih. U Bosonogima nema kažnjavanja, oni poštuju sva živa bića, ono što ubiju to moraju pojesti.